El Triatló de Barcelona 2022 ja és història, però dels 1.700 participants que hi van prendre part de ben segur que hi ha 1.700 històries per explicar. Com que això és impossible, nosaltres hem volgut destacar-ne unes quantes que, de ben segur, no us deixaran indiferents. Històries de superació, històries emotives, històries de tot tipus que us poden colpir.

Històries entranyables

La família Venteo Coll amb el pare, el Toni; el fill, el Pau, i l’Àngels, celebraven que la mare havia superat un càncer. Fer la distància olímpica del triatló ha estat la forma de viure la prova en família. Des d’Andorra van arribar tres atletes, dos dels quals explicaven històries de superació. L’Eloi va patir un tumor cerebral i, després de l’operació, es va quedar sense mobilitat. 10 anys després ha fet el triatló. L’acompanyaven la Teresa i l’Àlex, que pesava 170 kg fa un temps. El Francesco volia donar visibilitat a la CDG (Desordres Congènits de la Glicosilació), una malaltia minoritària del seu fill, el Valen, i per això va completar tot el recorregut i va acabar la prova amb el nen de dos anys al cotxet.

El Triatló per a tothom

Les exigències d’un triatló depenen de la condició física de cadascú i la preparació que se’n faci. Ara bé, formar part dels 1.700 participants pot ser una qüestió de voluntat. Des dels atletes de l’equip Special Oympics, passant per persones cegues acompanyades. Nens i nenes d’entre 12 i 17 anys i persones grans que volen mantenir-se en forma. El Triatló de Barcelona és molt més que una prova inclusiva.