El lacrosse té l’origen en un joc que practicaven els indis nord-americans, però amb molts més participants, i el lacrosse d’ara representa una altra versió d’aquell joc tan antic. Deu jugadors per banda es disputen una pilota i del que es tracta és de mantenir corrent aquesta pilota dins la xarxa de l’estic i anar superant rivals amb la finalitat de marcar un gol a la porteria contrària.

Aquest esport és molt popular als Estats Units, sobretot en entorns universitaris, però és molt poc conegut a casa nostra. En la versió moderna, el sistema de joc del lacrosse és ben ràpid i senzill: es juga amb tres davanters, tres migcampistes, tres defensors i un porter. L’esport en categoria masculina és molt més físic i els jugadors porten proteccions evidents, però en categoria femenina el joc esdevé més tècnic, ja que no estan permesos els xocs bruscos entre les jugadores.

Els Barcelona Dracs, únic equip de lacrosse a Catalunya

Els Barcelona Dracs representen l’únic equip de lacrosse que hi ha a Catalunya. Tenen equips en secció masculina i femenina, i també equips juvenils. Els dos equips sènior participen en l’única lliga espanyola de lacrosse, i s’enfronten a rivals de Bilbao, Saragossa, Azuqueca de Henares, València i Madrid. Aquest primer cap de setmana d’abril la lliga arriba a Barcelona, en la que serà la darrera jornada de la fase regular, abans de disputar els play-off finals, que es jugaran els propers 6 i 7 de maig a Azuqueca de Henares, a prop de Guadalajara. En aquest moment decisiu de la temporada hi ha un equip que és el clar favorit, tant en categoria masculina com en femenina, que és el Madrid Osos, però de moment encara no hi ha res decidit i els Barcelona Dracs donaran guerra fins al final.

Barcelona i els Dracs també s’han convertit en la nova seu de la Copa d’Europa de lacrosse per als dos propers anys. Les instal·lacions de la Teixonera, on s’entrenen els Dracs, van acollir el setembre la darrera edició de la màxima competició europea, la Ken Galluccio Cup, amb gran èxit de participació i de públic.

Comparteix a:
Imatge de l'autor/a