derbi europa sant andreu
Foto: UE Sant Andreu

En el derbi de diumenge, 28 de gener, entre el Sant Andreu i l’Europa que es viurà en directe a betevé, els dos equips portaran un braçal de color verd. És una proposta de l’Associació Contra el Càncer, qui ha iniciat la campanya “Tothom contra el càncer”. Els jugadors dels dos conjunts barcelonins tindran posat aquest braçal com a símbol de suport, en comptes del negre que es fa servir habitualment en senyal de dol.

Arribar al 70 % de supervivència en càncer al 2030

El repte de l’Associació contra el Càncer és arribar al 70 % de supervivència en aquesta malaltia d’aquí a sis anys, al 2030. Per això han engegat aquesta campanya, a la qual volen donar difusió mitjançant l’esport. La seva idea és canalitzar la rivalitat entre equips i aficions cap a una cosa que tota la societat vol aconseguir: la supervivència al càncer. Amb el braçal verd busquen canviar el símbol del dol pel de l’esperança i la supervivència.

Sant Andreu i Europa seran els primers

Aquesta acció tindrà el punt de partida amb el derbi entre Sant Andreu i Europa, però seguirà el cap de setmana del 3 i 4 de febrer, on els jugadors de lligues com Primera i Segona Divisió de futbol, l’Asobal d’handbol o la Lliga ACB de bàsquet, també s’hi sumaran.