Selecció espanyola guanya Nations League amb Montse Tome problemes Jocs Olímpics
@SEFutbolFem

Amb el títol de la Nations League a la butxaca, la selecció espanyola femenina de futbol ja té la mirada posada en la següent gran cita per al futbol mundial: els Jocs Olímpics de París. El combinat de Montse Tomés està classificat, per primera vegada a la història, per a la cita olímpica. Això sí, la seleccionadora té ara un problema: només podrà comptar amb 18 jugadores en lloc de les 25 que convoca habitualment.

De 25 jugadores a només 18 per als Jocs Olímpics: el problema de Montse Tomé

La normativa dels Jocs Olímpics pel que fa al futbol, tant el masculí com el femení, és que només hi poden anar convocats 18 esportistes. Això vol dir que, en el cas d’Espanya, la seleccionadora Montse Tomé haurà de passar de les 25 jugadores que va convocar per a la final a quatre de la Nations League a només 18. És a dir, set jugadores habituals amb la selecció espanyola no seran a París aquest estiu.

La retallada que haurà de fer la seleccionadora espanyola serà important i, de ben segur, que quedaran fora de la llista jugadores molt importants per a ella. Malgrat que parlar d’intocables pot ser qüestió d’opinions, el cert és que hi ha un bon grapat de jugadores, la gran majoria blaugrana, que les podríem considerar com a fixes.

Durant la Lliga de les Nacions disputada per la selecció espanyola, Tomé ha tingut un 11 tipus format per les blaugrana Cata Coll, Ona Batlle, Irene Paredes, Aitana Bonmatí, Salma Paralluelo i Mariona Caldentey. Una llista a la qual caldria afegir jugadores com Alexia Putellas, que no ha disputat la final a quatre en no tenir l’alta mèdica, o jugadores com Mapi León i Patri Guijarro, que van renunciar a la selecció després de l’afer amb Jorge Vilda i que podrien tornar a la selecció algun dia.