Possibles rivals Espanya vuitens final Mundial 2023
Possibles rivals Espanya vuitens final Mundial 2023

Espanya ja té garantida la presència als vuitens de final del Mundial 2023 que es fa a Austràlia i Nova Zelanda. La selecció espanyola, que entrena Jorge Vilda, acumula dues victòries en aquesta fase de grups, ha derrotat Costa Rica (2-0) i Zàmbia (5-0) i està empatada a 6 punts en primera posició del grup C amb el Japó. Únicament Espanya ha marcat un gol més que el conjunt nipó, 8 gols davant els 7 de les japoneses, per tant les espanyoles tenen certa posició de privilegi. Precisament el Japó serà el darrer rival d’Espanya en la fase de grups, i una victòria o un empat favorable a les espanyoles ja els garanteix la primera posició del grup C.

Amb qui jugarà Espanya els vuitens de final del Mundial?

Si Espanya és primera del grup C, jugarà el partit de vuitens de final el 6 d’agost a les 6 h del matí (hora catalana) a l’estadi regional de Wellington (Nova Zelanda) contra el segon classificat del Grup A, Noruega.

Si Espanya es classifica com a segona de grup, per darrere del Japó, jugarà el partit de vuitens el mateix 6 d’agost a les 3 h de la matinada (hora catalana) a l’estadi Eden Park d’Auckland (Nova Zelanda) contra el primer classificat del Grup A, en aquest cas Suïssa.

Els quarts de final, una ronda més complicada per a Espanya

Espanya, tot i no saber el rival de vuitens, seria favorita per passar l’eliminatòria contra les quatres seleccions possibles. La ronda complicada arribaria a l‘eliminatòria de quarts de final, ja que es podria enfrontar a seleccions més potents com els Estats Units, els Països Baixos, Suècia o Itàlia.