Si el Barça guanya la Copa del Rei de bàsquet 2018 serà la segona vegada que Svetislav Pesic aixeca el trofeu. També ho va fer el 2003, aleshores amb un autèntic equipàs. Sota la batuta de Bodiroga, el Barça va guanyar el Tau a València. 15 anys després, el Barça de Pesic es tornarà a trobar amb els bascos. Serà als quarts de final i ara amb el nom de Baskonia.

Svetislav Pesic intentarà guanyar amb el Barça la Copa del Rei 2018. Una competició que ja va aixecar amb el club blaugrana el 2003, tot just fa 15 anys. Aquella final la van jugar contra el Baskonia, l’aleshores Tau Ceràmica, encara que Pesic no ho recorda quan li pregunten en roda de premsa.

La plantilla que tenia el serbi era molt diferent. Sense menysprear als actuals jugadors blaugrana, el tècnic comptava amb estrelles com Dejan Bodiroga, MVP d’aquella Copa, Gregor Fucka, Sarunas Jasikevicius, Roberto Dueñas o un jove Juan Carlos Navarro, qui 3 lustres després encara segueix al club. La final, jugada a la Fonteta de València, va anar a la pròrroga amb empat a 69, i és que el Tau també era un equipàs i va plantar cara. Dusko Ivanovic comptava amb cracs com José Manuel Calderón, Luís Scola, Andrés Nocioni o Elmer Bennett, tots jugadors que han fet carrera a l’NBA.

Amb l’Eurolliga com una utopia i la Lliga encara molt lluny, els blaugrana veuen aquesta Copa 2018 com una gran oportunitat per intentar embutxacar-se algun títol aquesta temporada. I el primer rival, serà un altre cop, el Baskonia.