Pau Gasol ha rebut la Creu de Sant Jordi de mans del president de la Generalitat, Pere Aragonès. Una distinció que se suma a la llarga llista de reconeixements que se li han fet des que el millor jugador de bàsquet espanyol va anunciar que es retirava el mes d’octubre del 2021. Per exemple, dijous, 2 de juny, el president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, li va atorgar la Gran Creu del Reial Ordre del Mèrit Esportiu. Gasol ja havia estat distingit també amb la Medalla d’Or al Mèrit Esportiu de l’Ajuntament de Barcelona.

L’acte s’ha celebrat al Palau de la Generalitat i han intervingut amb parlaments el president de la Generalitat, Pere Aragonès; la consellera de Cultura, Natàlia Garriga, i el mateix Pau Gasol. Gasol ha dit que “és un honor” rebre aquesta distinció i que “estic molt agraït”. A més, ha destacat que sempre ha treballat amb esforç, tenacitat i humilitat per ser millor esportista i també persona. Ha deixat molt clar que per ell “els valors” són molt importants.

Pau Gasol, un referent del bàsquet i de l’esport català a tot el món

Pau Gasol és distingit amb la Creu de Sant Jordi perquè ha estat un esportista global i un referent del bàsquet i, per extensió de l’esport català, i per la contribució a internacionalitzar-lo. Gasol representa una de les 20 personalitats i entitats que, pels seus mèrits, “han prestat serveis destacats a Catalunya en la defensa de la seva identitat o en el pla cívic i cultural”.