Pau Gasol deixa el bàsquet. El català així ho ha anunciat en una roda de premsa al Gran Teatre del Liceu. L’exjugador, de 41 anys, ha dit que és una decisió difícil, però molt meditada, i que marxa satisfet de tot el que ha fet i ha aconseguit en els 22 anys que ha jugat a bàsquet al màxim nivell.

Al costat de Pau Gasol, que s’ha emocionat més d’una vegada, hi havia la seva família —dona, filla, pares i germans— i una gran representació d’amics i personalitats.

Pau Gasol i la seva llista d’agraïments

Gasol ha volgut agrair el suport que sempre ha tingut de l’afició, i el treball i la dedicació de tots aquells que han estat importants en la seva carrera professional. Ha repassat el entrenadors que ha tingut, també els companys dels quals ha pogut gaudir al llarg de la seva carrera. Aquí ha tingut un record especial per a Kobe Bryant, amb el qual va compartir vestidor a Los Angeles Lakers i que va morir en un accident d’helicòpter. També un record per als seus companys a la selecció espanyola, els quals anomena la seva “família”. I també per als jugadors amb els qual ha compartit vestidor al Barça, amb especial menció a Juan Carlos Navarro, un amic personal.

Pau Gasol, amb un palmarès envejable, no ha volgut destacar les medalles o els títols per ells mateixos, sinó que ha dit que per ell el més important ha estat formar-ne part i poder-ne gaudir cada moment.

Lligat al moviment olímpic

Preguntat per com li agradaria que el recordessin, ha dit que “com un jugador que ha gaudit i que ho ha donat tot”. Ha explicat que la lesió que tenia al peu era complicada i que la seva salut corria perill si seguia jugant.

Gasol ha explicat que ara vol gaudir de la vida i seguir lligat al món de l’esport i del bàsquet. Li agradaria estar lligat al moviment olímpic, de fet, just després d’acabar els Jocs Olímpics de Tòquio va ser escollit pels esportistes per formar part de la Comissió d’Esportistes del COI.