Pablo Machín ha estat presentat oficialment com a nou entrenador de l’Espanyol. El tècnic ha afirmat que l’equip té capacitat per sortir de la situació en què es troba i que el temps no serà un problema per aconseguir els objectius. Per a ell, la Lliga és el principal objectiu, però que l’equip no deixarà de banda ni l’Europa League ni la Copa del Rei.

“La prioritat és la Lliga”

Durant la presentació, Pablo Machín ha volgut enviar dos missatges. El primer, que l’equip té temps de revertir la situació i que, sobretot, la Lliga és el principal objectiu que ha de tenir ara l’Espanyol. El tècnic, però, considera que “no cal oblidar la competició europea que tant ha costat d’aconseguir”.

 

“No convertiré rucs en cavalls de cursa”

Respecte a l’equip, Machín considera que la plantilla “està més que capacitada per a sortir de la situació”, però que el moment negatiu que viu l’equip no ajuda a veure tota la qualitat que té. Afirma que, si cal, canviarà el sistema perquè els jugadors mostrin la seva millor versió, però que sobretot “cal dir que s’han fet coses malament, però d’altres s’han fet bé”.

 

El missatge per a l’afició

Durant l’acte de presentació, Machín també ha tingut paraules per a l’afició de l’Espanyol. El sorià considera que primer de tot “l’equip ha de donar motius als seguidors perquè animin l’equip” i que el seu somni seria que ” els 27.000 pericos que té el club sàpiguen que s’hi deixaran la pell al camp i que “perdrem partits, però mai no abaixarem els braços”.

 

Pablo Machín, un entrenador jove, però amb experiència a Primera

Pablo Machín, de 44 anys, es va donar a conèixer com a tècnic en les categories inferiors del Numància. La temporada 2011-12 es va fer càrrec del primer equip i hi va estar al capdavant dues campanyes. El març del 2014 va fitxar pel Girona i el va salvar i el va mantenir a Segona Divisó. Les dues temporades següents Machín va portar els gironins a jugar la promoció d’ascens, però es van quedar a les portes de l’ascens. Va ser la temporada 2016-17 quan va aconseguir fer pujar el Girona a Primera Divisió. Machín va dirigir els gironins a Primera i va aconseguir fer una temporada més que acceptable. Aquest fet va fer decidir-se el Sevilla a fitxar-lo, però els mals resultats van fer que el club sevillà el destituís a mitjans de març. Ara li ha arribat l’hora de dirigir l’Espanyol.

 

La presentació íntegra