Ousmane Dembélé

Ousmane Dembélé ja no pertany a la disciplina del FC Barcelona. L’extrem francès i el Barça han deixat d’estar lligats contractualment a la mitjanit de l’1 de juliol i, a partir d’ara, el club blaugrana ja no pot renovar-li el contracte, si no que l’haurà de fitxar com a agent lliure.

El temps s’ha esgotat sense arribar a un acord

Després de més d’un any de reunions i negociacions per arribar a un acord que ampliés el contracte de Dembélé amb el Barça, les parts no ho han aconseguit i el jugador ja no pertany al club blaugrana. Ha estat un serial amb alts i baixos constants i molts estira-i-arronses per les dues parts en què ningú no ha acabat cedint. El jugador va avisar que l’última oferta blaugrana no satisfeia les seves ambicions econòmiques i, que per tant, no la pensava acceptar. El Barça, per la seva banda, també es va mostrar inflexible en la seva proposta i va dir que no la milloraria tot i els desitjos de Xavi Hernández de seguir comptant amb Dembélé.

Diferència entre renovar Dembélé i fitxar-lo

Un cop exhaurit el contracte entre Dembélé i el Barça, tots dos poden seguir negociant per aconseguir que el francès segueixi vestint la samarreta blaugrana, però no seria una renovació en cap cas. Es tractaria d’un fitxatge d’un jugador a cost zero perquè no té cap contracte. L’inconvenient principal és que això computa diferent al “fair play” financer a l’hora d’inscriure els jugadors i el club podria tenir problemes per trobar-li forat dins la massa salarial de la plantilla. És similar al que va passar l’any passat quan, tot i haver presentat Èric Garcia i el Kun Agüero, no els van poder inscriure fins a última hora un cop van alliberar massa salarial gràcies a la rebaixa dels sous d’alguns jugadors. Tanmateix, el Barça es podria trobar amb Ousmane Dembélé com amb Messi, qui, tot i que volia continuar de blaugrana, va ser impossible d’inscriure perquè ja havia acabat el contracte i es tractava d’un jugador lliure. El final de Messi és conegut: va marxar, entre llàgrimes, al PSG. Ara cal saber si el cas Dembélé acaba d’una manera similar.