El 27è Obert Internacional d’Escacs de Sants – Trofeu Internacional Ciutat de Barcelona 2022, celebrat entre el 19 i 28 d’agost del 2022, en el marc de les festes de Sants, ha finalitzat amb molt bones sensacions pel que fa a la participació, sobretot després del sotrac que va suposar la pandèmia.

Una edició molt esperada

Després d’haver de suspendre el torneig l’any 2020 per culpa de la pandèmia i que el nombre de participants habituals baixés considerablement el següent, el 2021, l’organització no s’ha rendit, i aquest agost els escacs han tornat més forts que mai, amb una participació molt bona.

En aquesta edició s’hi han inscrit més de 500 participants, de més de 40 països diferents i de totes les edats, amb l’únic requisit de ser jugadors federats, ja que el torneig puntuava per al circuit català a la categories A especial, de la general i de trams.

10 dies de partides

L’Auditori del Centre Cívic de les Cotxeres de Sants ha estat l’escenari per acollir les 10 rondes del torneig, que s’ha competit seguint el sistema suís FIDE, que fa que no hi hagi eliminacions en cada ronda, sinó que funciona per un sistema de punts que va emparellant els següents duels en relació amb la posició aconseguida, els que tenen més punts amb els que en tenen menys.

Aquest sistema sense eliminacions immediates ha facilitat que els participants internacionals decidissin venir a Barcelona a passar 10 dies de les vacances combinant el torneig amb les propostes culturals de les festes de Sants.