En un Estadi Johan Cruyff on semblava que els culers jugaven de visitant per la sorollada dels aficionats del CD Castellón, el Barça s’ha imposat en la primera jornada de la Primera Federació amb una remuntada èpica.

Gran gol d’Estanis per obrir el marcador

A la primera part, tot i que el Castelló ha volgut sorprende als primers minuts amb una pressió alta i asifixiant, poc a poc els homes de Rafa Màrquez s’han anat trobant còmodes a la gespa, i al minut 10, ja han amenaçat amb un gol en fora de joc. Però ja era un auguri del que vindria poc després.

Al minut 12, l’extrem esquerra, Estanis, ha superat al seu defensor i amb un xut amb la seva cama dreta col·locat a l’esquerra del porter, ha posat l’1-0 al marcador favorable pels blaugranes. Tot indicava que seria una tarda plàcida pel filial del Barça.

Després del gol, els visitants han volgut reaccionar amb un parell d’ocasions que s’han topat amb la bona defensa del Barça i les mans del porter Arnau Tenas, però poc a poc, els culers han anat recuperant el domini i control del partit, on tot i no tenir ocasions clares de gol, l’equip es trobava molt còmode al seu estadi.

El Barça es deixa remuntar

Però aquest domini no li ha durat gaire al Barça Atlètic, i en dos minuts el Castelló ha marcat dos gols que han esdevingut un canvi de guió al partit: el primer, ha estat obra del davanter Dani Romera al minut 43, després d’una bona pressió del seu equip i una mala defensa dels blaugranes, on no s’han anticipat a les arribades dels atacants visitants, el jugador ha marcat a plaer davant de Tenas.

El segon gol, Calavera ha trobat un forat entre els defenses culers, i ha col·locat la pilota ajustada al pal dret del porter blaugrana, on no ha pogut fer res per aturar-la, per posar l’1-2 al marcador abans del descans. El Barça tenia l’obligació de remuntar de cara al segon temps.

45 minuts per capgirar el resultat

A la segona part, el Barça ha començat marcant el territori, i en 5 minuts, Estanis i Ilias ja han avisat del perill al porter del Castelló amb dues ocasions que no han arribat a porteria.

Però el Barça tot i tenir la possessió, les millors ocasions venien del costat visitant gràcies a unes contres molt ben executades per l’equip dirigit per Rubén Torrecilla, on han tingut un parell d’oportunitats per ampliar la diferència al marcador, una d’elles en un fora de joc polèmic, i les altres dues, el porter blaugrana ha hagut d’intervenir novament.

Just en el moment on l’equip de Rafa Màrquez estava patint més per evitar el tercer gol del Castelló, el Barça s’ha topat amb el talent d’ Ilias Akhomach al minut 66, que ha marcat des de fora l’àrea amb un xut de qualitat per empatar el partit on poc ha pogut fer Cheikh Sarr per aturar-lo.

Tots dos equips utilitzaven les seves armes per batre les porteries rivals: el Barça amb el talent dels seus jugadors i la possessió de la pilota, i el Castelló, aprofitant les errades dels blaugranes i una pressió alta per iniciar el contraatac.

Al minut 82, a punt ha estat el Castelló de marcar el tercer pel seu equip, però ha sortit fora per pocs centímetres. Els últims minuts ha estat un monòleg de l’equip filial, on constantment tenia la pilota i atacava la porteria del Castelló per marcar el gol que els hi donaria la victòria.

Gol en l’últim sospir del partit

Finalment, el Barça ha marcat el tercer gol en l’última jugada del partit, amb una rematada de cap de Chadi Riad, per posar el 3-2 definitiu al marcador. Un matx d’infart on els blaugranes s’han vist obligats a nedar a contracorrent, però amb paciència i bon joc, s’han trobat amb un gol que els dona els tres punts davant d’un rival molt difícil i que ha posat contra les cordes en molt moments del partit als blaugrana.