Mor José Antonio Sancha de Prada, rugbi INEF

El rugbi barceloní, català i espanyol està de dol. Ha mort, als 85 anys, José Antonio Sancha de Prada. Sancha, nascut a Tarragona, va ser l’impulsor del primer equip femení de rugbi de l’estat espanyol amb la creació de les Osses de l’INEF de Barcelona. Va ser president de la Federació Catalana de Rugbi i vicepresident de l’espanyola. Com a jugador, va ser un referent a la secció de rugbi del CN Barcelona, equip amb qui va aconseguir un títol de Lliga (1963) i dues Copes d’Espanya.

Sancha de Prada, una vida dedicada al rugbi

José Antonio Sancha de Prada va néixer a Tarragona el 19 d’agost del 1938. A la dècada dels 60 va ser un dels jugadors referents de la selecció espanyola i del Club Natació Barcelona. Amb l’equip mariner va aconseguir un títol de Lliga, el del 1963, i dues Copes d’Espanya.

Un cop va penjar les botes, va passar a ser un referent en la creació i impuls de diversos equips de rugbi. Va ser el creador del primer equip femení amb les Osses de l’INEF de Barcelona, del Rugbi Badalona, de la secció oval del Club Esportiu Universitari i del Rugbi INEF. A més va tenir diversos càrrecs federatius com a president de la Federació Catalana i vicepresident de l’espanyola.