La notícia ha provocat, com és lògic, l’alegria de la comissió brasilera, amb el president Lula da Silva al capdavant i l’exfutbolista Pelé, entre d’altres personalitats. L’altra cara de la moneda ha estat la delegació de Madrid: cares llargues, com la de l’alcalde Alberto Ruiz-Gallardón o la del president del Govern, José Luis Rodríguez Zapatero.

Milers de madrilenys congregats a la plaça d’Oriente han mostrat la seva decepció en sentir l’anunci del president del COI, Jacques Rogge. Cares tristes i alguna llàgrima per part dels ciutadans reunits des de primera hora de la tarda a la plaça d’Oriente per seguir l’acte oficial de designació de la ciutat olímpica. Amb aquesta derrota ja són dues les vegades que Madrid ha lluitat per ser la seu d’uns jocs olímpics.

Barcelona seria subseu olímpica en cas que Madrid fos la ciutat escollida. L’Estadi Olímpic és la instal·lació triada per a la celebració de les fases prèvies de futbol masculí i femení. D’aquesta manera, Barcelona tornaria a reviure l’esperit olímpic de fa 17 anys un altre cop. No tindria la rellevància de llavors, però de ben segur que els barcelonins podrien dir amb orgull que han format part de dos Jocs Olímpics diferents.