caganers futbol 2022 Robert Lewandwoski Karim Benzema

Robert Lewandowski coneixerà de primera mà una de les tradicions catalanes més escatològiques i a la vegada mes nostrades: el caganer. El davanter blaugrana és una de les novetats que ha presentat l’empresa Caganer.com, que cada any fa aquesta figureta del pessebre amb la imatge de personatges coneguts i d’actualitat. També n’hi ha per a la jugadora del Barça Aitana Bonmatí i per al Pilota d’Or i jugador del Reial Madrid Karim Benzema.

Una tradició que ve de lluny

Les figuretes personalitzades dels caganers són per si mateixos un tradició, Caganer.com en té fins a 600 i les fa artesanalment una a una. En l’àmbit esportiu n’hem vist de jugadors com Messi, Busquets, Puyol, Piqué o Pep Guardiola. Alexia Putellas també en té un que va ser novetat fa dos anys. També n’hi ha d’esportistes com Marc Márquez, Pau Gasol o Kilian Jornet.

A banda d’esportistes, relacionat amb el món de l’esport, l’empresa també ha creat el caganer del periodista i “streamer” Gerard Romero, que ha estat tendència els últims mesos a les xarxes socials i Twitch.