PEDRO DÓLERA , entrenador del CE Europa "Bé, ja vam dir que aquest partit arribava una mica aviat perquè cap dels dos equips hem agafat la força física. Els jugadors encara només aguanten 70 minuts a un ritme normal i sabíem que el partit era com són sempre el Cornellà contra l'Europa: partits de molt de ritme, d'anades i tornades d'ocasions, de dos equips que volen guanyar; i això fa que hagis que implicar-t'hi del tot." "Nosaltres hem tingut més jugades elaborades. Penso que ens han pitat tres fores de joc justíssims, que s'haurien de veure a la tele i que com a mínim un no ho era, que ens deixaven davant del porter tot sols. Ells aquestes jugades no les han tingut. N'han tingut moltes de pilota aturada i clar, per l'alçada que tenen i els llançadors, doncs, és molt difícil d'aturar, però estic molt content perquè la gent ha estat molt "endollada" en aquestes pilotes." "De tots, del primer a l'últim. Dels onze, dels tretze o catorze que han jugat, perquè torno a dir que sent el primer partit a hores d'ara, amb la calor que fa, amb el rival que teníem davant, amb l'ambient de camp... vull dir, no és fàcil. Jo crec que si haguéssim jugat setanta minuts, molt bé, però els últims vint sobren per les cames i el cos ara mateix. Però bé, ha tocat així el resultat i l'hem afrontat de la millor manera possible."

La primera jornada de lliga ha començat amb precipitació i nervis per part dels dos conjunts. Els homes de Pedro Dólera no acabaven de trobar el ritme i el Cornellà s’ha trobat més còmode en els primers compassos. Les jugades clau han arribat a partir de la mitja hora de joc, quan en el minut 30 els escapulats han demanat penal sobre Diego que l’àrbitre no ha pitat. La següent ocasió ha estat per al Cornellà, però Civil ha estavellat la pilota al pal. En els minuts de descompte de la primera meitat, ha arribat el gol de l’Europa, gol psicològic que ha marcat el capità, Alberto.

A la segona part, l’Europa ha sortit més concentrat i ha mantingut el resultat, però el Cornellà ha pressionat i ha forçat les ocasions. Quan faltaven cinc minuts per al final, ha aconseguit l’empat amb un golàs de Juli. Gairebé no hi havia temps per a res més, però el Cornellà ha tingut la victòria a tocar amb un xut potent de Didi que ha pogut desviar Rafa Leva amb una gran intervenció.

Quan semblava que el partit acabaria amb empat, una cavalcada per la banda esquerra d’Alegre ha acabat amb falta dins l’àrea de Joel. Penal xiulat per l’àrbitre en el minut 47 de la segona i expulsió directa de Joel. El penal l’ha transformat Javi Lara i els escapulats han pogut celebrar amb la seva afició la primera victòria de la temporada per dos gols a un.