JOAN COLLET president del RCD Espanyol "L'Espanyol cobrarà els 200.000 euros de la cessió, a part de que es fan càrrec de tota la fitxa i que tenen una opció de compra de 2.300.000 euros, que, si executen aquesta opció de compra, es descomptarà els 200 que ja han pagat, vull dir, que l'opció es quedaria en 2.100.000, i l'Espanyol també es guarda entre un 5% i un 10% dels drets econòmics del jugador."

El serial de l’estiu de l’Espanyol s’ha acabat. Thievy no havia tornat als entrenaments, primer per la convocatòria amb la selecció del Congo i, després, per decisió pròpia. El club va decidir obrir-li un expedient i multar-lo per incompareixença en el lloc de feina, i tenia clar que volia cedir-lo o traspassar-lo a un altre equip. El traspàs no ha pogut ser i, finalment, Thievy marxarà cedit, no al Màlaga com s’havia publicat, sinó a l’Almeria. El davanter ja havia estat cedit la temporada passada al West Bromwich Albion anglès i l’anterior, a la UD Las Palmas. D’aquesta manera, s’acaba un dels casos més complicats per al club pel que fa a la sortida de jugadors amb els quals no compta Sergio González. Ara només queda resoldre el cas del porter Germán Parreño.

Joan Collet ha donat a conèixer les xifres de l’operació, 200.000€ per la cessió més el pagament íntegre de la fitxa del jugador amb opció de compra per 2,3 milions d’euros. Thievy no podrà jugar amb l’Almeria al Power 8 Stadium. Sí que ho podrà fer a l’estadi Juegos del Mediterráneo en la primera jornada de Lliga.