El punt de sortida era al carrer de Mallorca (entre Marina i Sardenya) i els 1.690 metres discorrien pels carrers de Sicília, Provença, Lepant, Mallorca i un altre cop Sicília, per acabar al carrer de Provença (entre Sardenya i Marina). Al llarg del matí s’ha anat donant la sortida als atletes aficionats inscrits a les diferents categories. A les 12 s’ha fet una sèrie especial oberta a tothom, on no calia incriure’s per participar. La finalitat d’aquesta cursa oberta era solidària, perquè la Milla participa enguany als actes del Dia Internacional de la Immunologia.

A quarts d’una els atletes professionals han fet el mateix recorregut per intentar guanyar el Trofeu Internacional Ciutat de Barcelona. Entre els participants en aquestes categories hi havia els atletes més destacats del panorama internacional, com ara Juan Carlos Higuero, Kevin Lopez, Isabel Macías, Solange Pereira i Diana Martín. L’any passat els guanyadors van ser Manuel Olmedo i Solange Pereira.

Organitzada per la Fundació Claror, la Milla Urbana Sagrada Família es corre des de 1985 en el marc de la Festa Major de la Sagrada Família i està considerada com la millor milla urbana de tot Espanya.