Joselu

L’Espanyol treballa per tenir un bon projecte la pròxima temporada. Un cop presentat el nou entrenador, Diego Martínez, el club ja es pot centrar en les noves incorporacions. Un dels jugadors que més sona a la secretaria blanc-i-blava és el davanter de l’Alabès, Joselu Mato. El club basc ha baixat a la Segona Divisió i el jugador gallec de 32 anys arribaria lliure al conjunt espanyolista i sense pagar preu de traspàs.

Màxim golejador històric de l’Alabès

El gallec va arribar al conjunt vitorià l‘any 2019 i en tres temporades s’ha convertit en el màxim golejador de l’equip a la Primera Divisió. Ha marcat un total de 36 gols i han estat els tres millors anys del davanter en tota la seva carrera, en què sempre ha fet més de 10 dianes per temporada.

Experiència a la Bundeslliga i la Premier League

Després de jugar al filial del Celta i Reial Madrid, va marxar a la Bundeslliga alemanya, on va jugar en equips com el Hoffenheim, l’Eintrach de Frankfurt i el Hannover 96. Va deixar els gols alemanys per provar sort a la Premier League, però a Anglaterra no va tenir sort a l’Stoke City i va tornar al Deportivo de la Corunya una temporada per després tornar al Newcastle durant dues temporades.

Una mitjana de gol per partit amb el Reial Madrid

Joselu va trionfar a la Segona B i després de marcar 14 gols en una temporada, va debutar amb el primer equip del Reial Madrid i Jose Mourinho a la banqueta. Un 8 a 1 contra l’Almeria a la Lliga i en què Joselu va marcar el vuitè gol després de sortir en el minut 84 de partit. L’any següent, el jove Joselu va tenir el premi en l’eliminatòria de la Copa del Rei contra el Ponferradina, on va tornar a marcar després de sortir en el minut 78 de partit. La seva mitjana amb el conjunt blanc podria ser la més espectacular de la història, amb un gol cada 18 minuts amb el Reial Madrid.

Carvajal, el seu cunyat

De l’època amb el Reial Madrid en guarda una relació especial amb el jugador Daniel Carvajal. El defensa blanc també és el seu cunyat. Els dos jugadors són ara família perquè estan casats amb les germanes bessones Daphne i Melanie Cañizares.

Seleccionable per a Espanya i.. Alemanya

Joselu ha estat internacional per a les categories inferiors de la selecció espanyola. Ha jugat i marcat gols en la sub-19, sub-20 i sub-21, però mai ha debutat amb l’absoluta. Com que va néixer i viure a Stuttgart fins als 4 anys, també té la nacionalitat alemanya i podria jugar, també, amb la selecció bavaresa.