El Feliu i Codina podria tornar a veure equips de Primera Catalana

L’Horta pot baixar a Primera Catalana. L’equip no ha fet una bona temporada, sobretot per la llosa que ha significat el pas de Víctor Valdés pel club. La planificació inicial amb Valdés a la banqueta, se’n va anar en orris quan l’exjugador del Barça va marxar. L’arribada d’un altre exblaugrana com Jesús Mariano Angoy no va solucionar els problemes i l’esprint final amb Javi Iglesias a la banqueta sembla que arriba massa tard.

Si el Figueres guanya, a Primera Catalana

L’Horta és, ara per ara, setè, amb 27 punts, a cinc de la salvació, quan només queden dues jornades per acabar aquesta segona fase. Tot i la victòria contra el Muntanyesa, els hortencs no depenen d’ells per salvar-se. De fet, si dimecres 2 de juny el Figueres guanya el partit que té ajornat contra l’Igualada (que ja ha descendit) serà equip de Primera Catalana.

Un bri d’esperança

L’empat permetria encara un bri d’esperança perquè els blanc-i-negres es quedarien a sis punts, però faltarien dues jornades i l’Horta té el goal average a favor amb el Figueres. Evidentment, una derrota dels empurdanesos permetria alguna opció encara per als de Javi Iglesias.

Horta

Moltes combinacions el cap de setmana

De totes maneres, l’Horta ha de superar tres equips per salvar-se i la multiplicitat de combinacions fa difícil calcular-ho. Els hortencs han de guanyar els dos partits que li resten i esperar resultats. Si ho fa, sumaria 33 punts. Què han de fer els seus rivals per salvar-se?

  • El Figueres no pot fer més de 33 punts (en té 32) perquè té el goal average en contra dels hortencs.
  • El Banyoles té una situació idèntica que el Figueres. No pot fer més de 33 punts perquè perquè en cas d’empat passarien els barcelonins.
  • El Santfeliuenc hauria de, com a mínim, perdre un partit. En aquest cas sumaria 33 punts i s’hauria d’anar a la mitjana de gols particular, que està igualat. Per tant, caldria buscar el goal average general, que ara és de -10 per al Santfe i -8 per a l’Horta. Als hortencs els valen dos empats del Santfeliuenc.
  • En cas de triple empat a 33 punts entre l’Horta, el Figueres i Banyoles, els barcelonins se salvarien.