Si hi ha un esport que a Barcelona té una àmplia presència pel que fa a clubs, aquest és el waterpolo. La ciutat disposa d’un bon grapat de clubs que promouen l’esport de la pilota groga. I a tots aquests, ara s’hi ha afegit un nou projecte. L’Acadèmia Internacional de Barcelona de Waterpolo (BIWPA) ha posat en marxa la HaBaWaBa School. Una iniciativa adreçada als més petits perquè es comencin a familiaritzar amb el waterpolo.

La “School” més divertida i aquàtica

Amb el HaBaWaBa School, els responsables de BIWPA volen introduir el cuquet del waterpolo en els més petits. Per a Cristina Marín, mànager general de l’acadèmia, aquesta iniciativa “és una aposta pel waterpolo d’iniciació, ja que nosaltres també som un club, el Barcelona Waterpolo Club, i volem potenciar aquest esport en edats molt joves i potenciar-ho, també, a la nostra ciutat”.

Evidentment, l’edat, nens i nenes entre set i 12 anys, és una de les característiques que fan especial el projecte. En Martí Cercavins és un dels entrenadors que cada dilluns i dimecres rep un bon grapat de joves a les piscines Bernat Picornell. Per a ell, el projecte “és molt bonic, tot i que en ser waterpolo i necessitar una base de natació ens obliga a dividir els nens en diferents grups depenent de la seva flotabilitat a l’aigua”. Malgrat tot, en Martí assegura que “un dels grans objectius és el de la diversió i també l’aprenentatge d’uns valors que engloba un esport com el waterpolo. Aquí guanyes molta disciplina i molt esperit de treball i sacrifici”.

HaBaWaBa School

Un esport que enganxa

El projecte de HabaWaBa School fa tres setmanes que s’ha iniciat i, de moment, les sensacions són molt positives. En Martí assegura que aquesta és la millor manera d’iniciar-se en un esport nou i que “molts pares ens asseguren que els nens arriben cansats a casa, però molt contents de com s’ho han passat dins de l’aigua”. El HabaWaBa School es fa tots els dilluns i dimecres, de 18 a 19 hores, a les Piscines Bernat Picornell.