Premis Dona Esport

La 14a edició dels premis Dona i Esport han donat com a guanyadores les candidatures de Laia Sanz, Hortènsia Graupera, Emma Roca, el documental ‘Som marimachos’ i l’Associació Esportiva Nou Barris. La finalitat dels premis és reconèixer la trajectòria de les dones esportistes o promotores de l’esport a Barcelona.

La pilot Laia Sanz, premi dona esportista 2021

La pilot de motos d’enduro i trial, Laia Sanz ha estat guardonada amb el premi Dona Esportista. Sanz ha estat quatre vegades campiona del món de trial, sis vegades campiona del món d’enduro i 11 vegades campiona del Ral·li Dakar en categoria femenina. Aquest premi distingeix la tasca social a favor de l’esport femení, la dedicació i els mèrits esportius i la Laia s’ha convertit en un referent per a les esportistes en un esport en què pràcticament tota la presència és masculina.

Hortènsia Graupera, premi Mireia Tapiador a la Promoció de l’Esport

Hortènsia Graupera és nedadora de salvament i socorrisme, entrenadora i dirigent esportiva. Ha estat esportista de competició en natació i en salvament i socorrisme durant 14 anys, així com jutgessa de natació sincronitzada durant més de 50 anys, també en tres jocs olímpics. S’ha endut un premi que va dirigit a les dones que han destacat en la seva tasca de difusió i promoció de l’esport. De fet, l’organització ha fet menció especial pòstuma a l’Emma Roca, que fou una de les grans pioneres de l’esport de muntanya a Catalunya, on va destacar en les curses de muntanya i en l’esquí de muntanya.

El documental ‘Som marimachos’, un dels guardonats

La guanyadora del premi al mitjà de comunicació ha estat el Projecte MediaSportJove – AE Ciutat Vella pel documental ‘Som marimachos’, que visibilitza l’esport femení sense prejudicis. Aquest premi reconeix les persones o els mitjans que han destacat per la tasca de promoció i difusió de fets, activitats i èxits relacionats amb les dones i l’esport. Aquest premi reconeix l’entitat esportiva de Barcelona que ha destacat per la seva tasca de promoció de l’esport femení, segons la seva trajectòria o per la consecució d’una fita esportiva en l’àmbit de l’esport femení durant l’any anterior.

La gimnàstica rítmica de Nou Barris, també premiada

L‘Associació Esportiva Nou Barris ha estat la guanyadora del premi al club esportiu per la promoció de la gimnàstica rítmica des de fa 40 anys en una zona amb una situació socioeconòmica complexa. Aquest premi reconeix l’entitat esportiva de Barcelona, que ha destacat per la seva tasca de promoció de l’esport femení, segons la seva trajectòria o per la consecució d’una fita esportiva en l’àmbit de l’esport femení durant l’any anterior.