Josep Guardiola, entrenador del FC Barcelona "L'única manera de guanyar demà a San Mamés és que siguem més valents que ells, cosa que ja és difícil, doncs ser-ho més. És l'única manera que hi ha." "Creo que hemos coincidido una vez en nuestra vida, es decir que concepto de somos amigos o nos conocemos, no diría tanto por respeto a él." "Pero tenía mucho interés en conocerle porqué me habían hablado los jugadores que había dirigido, maravillas de él. Tuve la oportunidad de conocerle y reforzó la idea que me habían dicho."

Josep Guardiola i Marcelo Bielsa tenen moltes coses en comú. Dos bojos del futbol que han revolucionat les pissarres des de les banquetes. Precisament, aquesta setmana s’ha parlat molt de la relació entre tots dos tècnics. Josep Guardiola ha explicat que només han compartit una reunió. Quan el de Santpedor estava a punt de començar l’aventura d’entrenar el filial, va viatjar a Rosario per conèixer Marcelo Bielsa, amb qui va compartir diferents idees futbolístiques.

Visita a San Mamés, un estadi històric

Els partits al Camp de l’Athletic Club sempre són complicats. De fet, el Barça va rebre a la Catedral la derrota més àmplia en lliga de la seva història (12-1, l’any 1939). Un estadi que s’anomena San Mamés perquè els terrenys on es va aixecar el santuari futbolístic de Bilbao, pertanyien a l’asil de San Mamés. I aquesta denominació també va donar lloc a la de lleons, que és com es coneix als jugadors de l’Athletic. San Mamés va ser un màrtir cristià que els romans van torturar i van enviar al Coliseu perquè fos devorat per lleons. Però el sant va aconseguir calmar les feres. Una llegenda èpica que ha servit perquè els jugadors de l’Athletic siguin coneguts pel sobrenom de lleons.