L’Agrupació Esportiva Bon Pastor disposa des del 2016 d’una secció de gimnàstica rítmica composta per unes 50 nenes i joves. Les gimnastes s’entrenen a les instal·lacions de l’entitat des de fa tres cursos i algunes ja destaquen en la competició esportiva escolar de Barcelona. Es tracta de l’únic espai esportiu del districte de Sant Andreu on s’ofereix aquesta disciplina.

Un esport consolidat al Bon Pastor

La secció de gimnàstica rítmica de l’AE Bon Pastor es divideix en tres grups. El grup d’iniciació acull les nenes més joves, a partir dels quatre anys. Aquí les esportistes aprenen tècnica corporal i moviments i encara no competeixen. Aquest grup ha tingut 25 inscrites, la majoria residents al Bon Pastor o al barri veí de Sant Andreu.

El segon grup és el de preparació. En aquest cas les nenes comencen a prendre contacte amb els aparells i ja poden participar en els nivell B i C de la competició escolar de Barcelona. Les esportistes més experimentades estan en el grup de competició A. A més de la preparació dels balls, les atletes fan sessions de preparació física i tècnica d’aparells. S’entrenen set hores i mitja a la setmana sense descans durant tota la temporada, que comença a principi de setembre i acaba a final de juny. La coordinadora de gimnàstica rítmica de l’AE Bon Pastor, Marta Bretones, ho explica així: “No descansem ni per Nadal ni per Setmana Santa. I el cap de setmana les competicions són maratonianes. És un esport que requereix moltes hores i molta autonomia perquè les nenes han de treballar sense descans i sovint soles per perfeccionar els moviments. Cal molta passió i molta dedicació per seguir endavant”.

Amb la mirada posada en la final nacional

L‘AE Bon Pastor va obrir les portes a aquestes gimnastes fa tres cursos. Les esportistes més veteranes venien d’una escola de Nou Barris amb instal·lacions poc adequades i necessitaven un club on entrenar-se en condicions. De seguida la secció va prendre embranzida i el primer any van haver de contractar més entrenadores i van tenir llista d’espera de nenes. Des de llavors, participen en les competicions escolars de la ciutat i les gimnastes més grans, en concret les cadet, han acabat aquest curs en les primeres posicions en la categoria individual de cinta i en primer lloc en la categoria grupal. Això els ha obert portes per participar en la final nacional, que tindrà lloc a Igualada el 8 de juny.