ferencvaros espanyol
@RCDEspanyol

L’Espanyol allarga l’idil·li amb Europa. L’equip blanc-i-blau s’ha classificat com a primer del grup H de l’Europa League després d’empatar per 2 a 2 al camp del Ferencváros hongarès, en el penúltim partit de la fase de grups. L’empat entre el Ludogorets i el CSKA de Moscou ha propiciat la classificació dels homes de Machín, que ja pensen en la fase següent de la competició europea. L’equip acumula un balanç de tres victòries, dos empats i cap derrota en la seva aventura europea.

Els hongaresos colpegen primer

El Ferencváros ha saltat a la gespa més endollat, envaït per un ritme vertiginós que ha deixat glaçats els homes de Machín. L’equip hongarès no ha trigat a avisar la porteria de Diego López, però no ha estat fins al minut 22 quan els locals han tastat la xarxa. Mitjançant un servei de falta lateral que s’ha enverinat i ha rebotat al pal, Sigér ha aprofitat el refús per engaltar un cacau potent per fer l’1 a 0. El gol, però, no ha incomodat un Espanyol que s’ha servit de la possessió de pilota per anul·lar el rival. La millora blanc-i-blava s’ha traduït en el marcador 10 minuts més tard, després d’una deliciosa jugada per la banda esquerra amb sotana inclosa de Pipa, que ha assistit un Melendo afortunat per signar l’empat en el marcador. La jove perla del planter s’ha servit d’un rebot en un defensa per marcar l’1 a 1 amb un xut llunyà i marxar al descans amb empat.

Diego López es vesteix momentàniament d’heroi

Els hongaresos han revalidat el bon inici a la represa, però a la segona meitat l’equip ha imposat el seu domini de manera gradual. De mica en mica ha obligat l’Espanyol a recular metres, superat pel plantejament rival, incapaç de sortit del cau amb garanties. El Ferencváros ha seguit empenyent i ha fregat el segon al minut 65, però el travesser ha evitat que un bon xut llunyà d’Isael es colés a la porteria de Diego López. El porter ha hagut de posar-se la granota de treball perquè l’àrbitre ha xiulat penal en contra dels blanc-i-blaus en dues ocasions. López ha vist les intencions a Isael i s’ha vestit momentàniament d’heroi per aturar el primer llançament. Ara bé, el segon xut des dels onze metres ha significat el 2 a 1 de Skvarka i, amb el temps afegit pràcticament exhaurit, semblava que els blanc-i-blaus trencaven amb la ratxa d’imbatibilitat europea.

Sergi Darder comanda l’èpica per segellar la primera plaça

No s’ha de dir blat fins que sigui al sac i ben lligat. L’Espanyol no s’ha rendit, ho ha seguit provant contra rellotge i ha segellat la primera plaça del grup H amb l’èpica. De nou Pipa s’ha responsabilitzat de l’assistència i ha penjat una pilota a l’àrea sobre el xiulet final, una centrada “in extremis” que ha trobat en Sergi Darder el millor rematador per fer el 2 a 2 definitiu i allargar el somni de l’aventura europea d’un equip que ja pensa en la fase següent.