Dia històric en el futbol espanyol. La Federació Espanyola de Futbol ha anunciat que iguala les condicions econòmiques de les seleccions femenina i masculina.

S’igualen les primes i drets d’imatge

En un acte a la seu de la RFEF el president, Luis Rubiales, ha anunciat l’acord perquè tant pel que fa a primes i drets d’imatge la selecció masculina i femenina rebin els mateixos diners. A més, també tindran els mateixos criteris a l’hora de repartir els premis obtinguts per part de la UEFA i la FIFA. L’acord també millora les condicions de treball, com els desplaçaments o les dietes de la selecció femenina.

A més, Rubiales ha dir que “a partir d’ara les jugadores de la selecció espanyola tindran un avançament de les primes, exactament igual que el de la selecció masculina”. Aquest acord és per als propers cinc anys.

El president de la RFEF ha continuat explicant que “totes les jugadores tindran un percentatge dels patrocinis que arribin a partir d’ara”. En aquest aspecte, Rubiales ha destacat que creu que “és difícil trobar un acord tan complet”.

L’acord d’equiparar les condicions econòmiques de les seleccions femenina i masculina se suma al que ja tenien països com Noruega, Nova Zelanda, Austràlia, Finlàndia, Anglaterra, el Brasil, Irlanda i els Estats Units.