Federació Catalana de Futbol

La Federació Catalana de Futbol (FCF) ha publicat un comunicat en què demana a la Generalitat que aixequi les restriccions a l’activitat esportiva al més aviat possible. En aquest escrit, l’FCF trasllada a la Secretaria General de l’Esport i l’Activitat Física un informe sobre la idoneïtat de reprendre les competicions esportives i una sèrie de propostes per poder fer-les amb seguretat.

La federació posa arguments sobre la taula

L’FCF ha elaborat un informe en què exposa diversos arguments per defensar que la pràctica esportiva és segura. En primer lloc, considera que l’aturada de les competicions no ha contribuït a evitar desplaçaments, que era l’objectiu principal d’aquesta mesura. L’FCF també explica que ha utilitzat el criteri de proximitat per a l’elaboració dels grups de les competicions per evitar desplaçaments llargs. A més, exposa que no consta que cap brot s’hagi derivat de la pràctica del futbol o el futbol sala. Per últim, recorda l’impacte econòmic que suposa per a la federació que les competicions s’aturin per segona vegada.

Les propostes de l’FCF

La Federació Catalana de Futbol planteja una sèrie de condicions per tal que es puguin reprendre les competicions de forma segura. En primer lloc, proposa disputar tots els partits amb jugadors majors de 16 anys sense públic. D’altra banda, assegura que ningú utilitzaria els vestidors tret de l’àrbitre i els equips visitants que es desplacin més de 50 quilòmetres.