Barça Juventus Champions
@fcbarcelona_cat

La Juventus ha guanyat al Camp Nou per 0 a 3 i ha aconseguit la primera posició del grup G de la Lliga de Campions. El Barça s’ha hagut de conformar amb la segona plaça, després que els italians li hagin remuntat el 0 a 2 a favor que tenia del partit de la primera volta. Els blaugrana havien assolit el rècord de 13 temporades consecutives quedant en la primera posició de grup, una marca que no han pogut seguir ampliant.

L’última jornada de la fase de grups havia aixecat també molta expectació pel duel que es viuria sobre la gespa, entre Leo Messi i Cristiano Ronaldo. Tot i que l’argentí ha tingut més intervenció en el joc, el portuguès ha marcat dos gols de penal decisius.

Primera part per oblidar

La Juventus ha sortit amb molta més força i actitud, i ha dominat el primer quart d’hora de partit. El premi per als d’Andrea Pirlo ha arribat al minut 12. L’àrbitre ha xiulat un penal molt rigorós d’Araújo a Cristiano Ronaldo. El mateix jugador portuguès ha xutat pel mig de la porteria, ha enganyat Ter Stegen i ha marcat el primer gol.

Els italians han fet el segon gol 10 minuts després, gràcies a una rematada espectacular de McKennie, que el porter blaugrana no ha pogut ni intentar aturar. Un autèntic golàs que igualava el resultat del partit d’anada.

A partir d’aquest moment, el Barça ha recuperat la possessió de la pilota, i només Leo Messi ha posat en problemes Buffon, amb tres xuts que el porter italià ha pogut aturar. La Juve atacava al contraatac buscant el tercer gol abans de la mitja part, que li huria donat momentàniament la primera plaça de grup.

Sense resposta

La segona meitat ha començat amb la mateixa tònica, el Barça triangulant sense perill i la Juventus aprofitant els contraatacs. Al minut 49, unes mans innocents de Lenglet han acabat amb el VAR revisant la jugada i l’àrbitre xiulant penal. De nou, Cristiano Ronaldo ha fet el tercer de la Juventus al Camp Nou.

Ronald Koeman ha mogut de nou la banqueta i ha fet entrar Samuel Umtiti, després de sis mesos de baixa, i Junior Firpo, que han entrat per Lenglet i Jordi Alba, tots dos amb targeta groga. Abans, a la mitja part, l’holandès havia fet entrar l'”home gol” blaugrana, Martin Braithwaite pel portuguès Trincao.

Messi ha estat l’únic blaugrana a crear perill a la porteria de la Juve. Amb xuts des de fora l’àrea després de jugades trenades, però l’argentí s’ha trobat absolutament sol en la fase de definició i en la de creació. Sense més perill, el Barça no ha aconseguit marcar cap gol als italians.

Vuitens de final

El Barça s’ha classificat com a segon de grup i, per tant, jugarà la tornada dels vuitens de final lluny del Camp Nou. El sorteig per conèixer el rival se celebrarà dilluns, 14 de desembre.