FC Barcelona Campió
@FCBarcelona

Bona primera part blaugrana

Davant de l’atenta mirada d’Andrés Iniesta i de més de 71.000 espectadors, la primera part s’ha saldat amb un 2 a 0. Els homes d’Ernesto Valverde no van aconseguir guanyar cap dels dos partits de lliga contra els gallecs de la temporada passada i han sortit al camp endollats sabedors de l’examen que passaven avui. Els blaugrana han disposat de les millors ocasions i, tant és així, que en el minut 10, Ousmane Dembélé ha transformat l’1 a 0 amb un xut ras que ha passat per sota les cames de Rubén Blanco. El francès ha aconseguit ser el tercer jugador en arribar als 10 gols aquesta temporada amb el Barça. La primer meitat en cap moment ha perillat, ja que totes les ocasions eren de l’equip blaugrana a càrrec del propi Dembélé, Messi o Suárez. però quan semblava que s’acabaria amb un resultat molt ajustat pel que s’havia vist dins del terreny de joc, Messi, el de sempre, ha aconseguit desencallar el marcador i situar el 2 a 0 gràcies a una gran passasda de Jordi Alba, una més, que ha deixat sol l’astre argentí davant del porter que ha creuat la pilota fora del seu abast.

Segona part, un tràmit

La segona part s’ha convertit en un pur tràmit, atès que el Barça no ha volgut apretar l’accelerador i el Celta amb, la lesió de Iago Aspas en el minut 6, no ha semblat tenir cap argument per endur-se ni tan sols un punt de Barcelona. L’1 contra 1 fallat per Luis Suárez en el minut 13 i un embòlic a l’àrea local que quasi acaba en gol a l’equador de la primera meitat, ha estat el més destacable de la segona part. Tot i així, l’actual campió de la lliga Santander ha seguit fent un bon joc, sobretot amb l’entrada d’Arthur en detriment d’Arturo Vidal, que ha donat més control al mig del camp i ha dificultat que els homes de Miguel Cardoso poguessin disposar d’un contraatac en qualsevol moment que els fes entrar en el partit. Finalment 2-0 i els blaugrana que acaben l’any com el van començar, líders.

Ernesto Valverde continua amb la seva particular ratxa i ja són 16 partits sense perdre en 16 enfrontament contra l’equip gallec (11 victòries, 5 empats). D’altra banda, el Barça encadena la quarta victòria consecutiva a la lliga i iguala la seva millor ratxa d’aquesta temporada que es va produïr entre la jornada 1 i la 4.