Lamine Yamal
Foto: FC Barcelona

(EFE/Redacció) El col·legiat César Soto Grado, encarregat de dirigir el clàssic amb Sánchez Martínez al VAR, no va donar gol en la rematada de Lamine Yamal que va treure Andriy Lunin, en no tenir “cap evidència que la pilota hagi entrat”, i va haver d’explicar a jugadors com Ilkay Gündogan que en el futbol espanyol no hi ha tecnologia de gol.

Repàs de totes les càmeres

“Per mi no entra del tot, és córner. Revisem, César”, va ser la primera conversa del col·legiat del clàssic amb el VAR en el gol fantasma de Yamal, que ha generat polèmica i fins i tot que el Barcelona sol·liciti la repetició del partit del Santiago Bernabéu, segons ha anunciat el seu president, Joan Laporta.

En els àudios publicats per la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF) s’aprecia l’explicació de Soto Grado a Gündogan en la seva protesta: “No hi ha tecnologia de gol, esperem el VAR, que potser era gol, d’acord? Estem revisant perquè no hi ha tecnologia de gol”.

El VAR va demanar les imatges de les quals disposava en el moment en què la pilota va impactar en els guants de Lunin. “Estem fent 360 perquè no la tenim. El cos ens està tapant, seguim buscant”, van transmetre al col·legiat abans de descartar les cinc repeticions de les quals van disposar per valorar la jugada.

“No en tenim cap evidència”

No tenim gens de pressa, és una decisió molt important. El millor és esperar”, va comunicar Soto Grado als seus ajudants. “No tenim més. César, reprenem amb servei de cantonada perquè no tenim cap evidència que la pilota hagi entrat”, va ser la resposta definitiva del VAR.

En altres accions del clàssic, Soto Grado va ser contundent en les seves decisions i en les seves converses amb els jugadors. “En el segon pal no hi ha res. Se li recolza una mica per rematar, res més i ja està”, va dir en el primer gol del partit sense veure falta d’Andreas Christensen sobre Toni Kroos.

Igual de clar va veure el penal de Pau Cubarsí a Lucas Vázquez. “Traveta”, va repetir en diverses ocasions als jugadors del Barcelona que van protestar per l’acció. “Jo crec que és clar, per a l’altre costat igual”, va dir a Joao Cancelo.

Soto Grado va explicar a Antonio Rüdiger el motiu pel qual va ser legal el segon gol del Barcelona: “Tot bé, és gol, no hi ha posició de fora de joc de Ferran. És igual que molesti”.