La Kings League Gipsy va néixer a Barcelona com una versió de la comunitat gitana de la Kings League de Gerard Piqué. La iniciativa va sorgir del desig de dos joves d‘unir el poble gitano, fer comunitat, i fomentar l’esport i els valors socials que representa. Els seus impulsors són el José Hernández i Jonathan Jiménez. Mesos després del seu naixement, la Kings League Gispy és un èxit total i ha superat qualsevol expectativa. La competició ja compta amb 50.000 seguidors a Tik Tok, i a Twitch té gairebé 5.000 usuaris.

Un fenomen de masses entre el poble gitano que s’inspira en les normes de la Kings League de Piqué, però amb el seu estil propi. Els partits es poden seguir a Twitch gràcies a la transmissió autogestionada que fan els mateixos impulsors amb telèfons mòbils.

Carabutsí, l’associació del Raval que col·labora amb la Kings League Gipsy

L’associació Carabutsí del barri del Raval de Barcelona, presidida per Sam García, va tenir molt clar des de l’inici que havien de sumar-se a la Kings League Gipsy: “La comunitat gitana estava dispersada i desunida després de la pandèmia, vam sumar-nos al projecte per unir altre cop el barri. No ens esperàvem aquest èxit. La gent fa esport, surt dels carrers i l‘esport és una eina per sanar la ment”, afirma Sam Garcia.

El somni de la Kings League Gipsy

La comunitat gitana de tot Espanya l’ha acceptat amb els braços oberts i cada cop són més jugadors els que hi volen participar. La lliga està formada per 16 equips, 8 conjunts de Primera i 8 més de Segona. Els conjunts no només són de barris de Barcelona com La Mina, Bon Pastor o la Zona Franca, n’hi han de Sabadell, Manresa i fins i tot de Mallorca. Un dels objectius a curt termini és aconseguir més camps per ampliar el nombre d’equips, ja que han rebut peticions de tot Espanya. El somni que anhelen és arribar a fer una lliga europea o mundial i tenir una federació pròpia.

Titi Team, l’equip de Palma de Mallorca de la Kings League Gipsy

Un dels equip de la Kings Leaue Gipsy que no és de Barcelona és el Titi Team FC, del barri de La Soledad de Palma de Mallorca i que pertany al districte Llevant. Cada setmana viatgen de l’illa de Mallorca per jugar el seu partit a la Kings League Gipsy.

Jugadors de la Kings League juguen també a la Gipsy

Algunes de les estrelles de la Kings League de Gerard Piqué també juguen la Gipsy. Eric Jiménez, del Rayo Barcelona, Aaron Ropero del Pio, o Raúl Dorado dels Xbuyer Team, són alguns dels exemples de jugadors que participen a la lliga gitana. Amadeo Montero “Lele” ha fet el pas a la inversa: s’ha convertit en el primer jugador que fa el salt de la Gipsy a la Kings League de Pique, i ha debutat amb els Troncos de Perxitaa.