El 23 de novembre del 2003 es va convertir en una data històrica en el món de la comunicació esportiva. El CE Europa es va convertir en el primer club de futbol a Espanya que emetia un partit en línia (“en streaming”) a través del seu web oficial. I no va ser qualsevol partit, sinó un derbi històric amb el seu màxim rival, la Unió Esportiva Sant Andreu. El club gracienc sempre podrà dir que és el primer equip català en fer una emissió per internet.

L’Europa, pioner a internet

L’Europa va utilitzar la codificació de vídeo i àudio amb Windows Media Player per fer arribar les imatges a tots aquells seguidors que tinguessin internet. El club escapulat va emetre el partit amb un mòdem que emetia en una qualitat optimitzada a 56 Kbs, molt lluny dels 600 MB de la fibra òptica actual. A través d’un mesclador, l’Europa va utilitzar fins a tres càmeres per ensenyar per internet tot el que passava en aquell derbi. Una càmera màster que feia el pla general del partit, una càmera dedicada a l’afició escapulada i una última càmera que feia plans curts per captar amb més detall tot el que va passar a la gespa. En definitiva, una emissió que imitava la d’un partit de futbol per televisió. 

L’única nota negativa d’aquell partit pioner a Espanya va ser la falta de gols. L’Europa i el Sant Andreu van acabar empatant a zero, un resultat que s’ha repetit en els últims enfrontaments dels darrers anys.