L'Óscar és jugador de bàsquet, però avui ha decidit deixar la pilota i ha participat en totes les activitats que s'han organitzat a la segona edició del 'Diumenge Inclusiu'. Com ell, centenars de persones amb discapacitat i sense han volgut ser un exemple per a la resta. ÓSCAR ONRUBIA "Creo que si se metiesen en este mundo, no se arrepentirían para nada. Porque es un mundo maravilloso, donde conoces a gente espectacular, donde te lo pasas genial y donde aprendes, la verdad, muchos valores". YOLANDA GONZÁLEZ "Yo creo que se tendrían que organizar bastantes más. Realmente, hay muchos niños con discapacidad. Hay muchos niños que todos estos eventos les van genial.". Des de la primera edició del 'Diumenge Inclusiu', on van participar més de 600 persones, la jornada ha estat un èxit. Gràcies al bon temps i la promoció que s'ha n'ha fet, avui s'espera un rècord d'assistència. Esports com ara el bàsquet, el rugbi o el ball, com aquesta classe de zumba, són algunes de les activitats proposades. Totes elles pensades i adaptades per a persones amb discapacitat. Fins i tot, alguns s'han atrevit amb les espases. La Jana ha practicat per primer cop l'esgrima. JANA VALERA "Bé, perquè ho pots fer tot, com els demés. Fins i tot pots arribar a ser millor, estant com estàs". I amb tots ells hi havia els voluntaris. Nois i noies molt joves, com el Brian, que sempre ha jugat a bàsquet i avui n'ha tret una lliçó: BRIAN BARCELÓ "Nosaltres, quan som petits, quan juguem a bàsquet sempre t'acabes emprenyant amb els altres. Entre ells sempre estan contents i sempre s'estan rient." L'esport inclusiu torna a tenir una cita a l'octubre. Aquest cop a l'Arc de Triomf.

Quatre associacions relacionades amb l’esport per a persones amb discapacitat  han organitzat la segona edició del ‘Diumenge Inclusiu’. Una jornada de sensibilització i promoció d’esport adaptat on s’ha donat l’oportunitat de practicar moltes activitats esportives a persones amb i sense discapacitat.

La jornada s’ha celebrat al CEM Can Dragó. Tot i que estava planificada per a l’octubre de l’any passat, les males condicions meteorològiques van obligar a suspendre-la. Amb el bon temps i l’extensa promoció que se n’ha fet, l’edició d’avui ha estat un èxit: els organitzadors calculen que hi han participat més de 600 persones.

Esportistes i curiosos han pogut practicar fins a 17 esports, com ara petanca, tir amb arc, atletisme o esgrima. L’Óscar ha estat un dels participants. Té 15 anys i des dels set practica el bàsquet. Avui, però, ha decidit ballar i ha pres part en una classe multitudinària de zumba.

Les mares dels nens i nenes amb discapacitat reclamen més jornades com aquestes. Creuen que són molt necessàries per a la integració de totes les persones, sigui quina sigui la seva discapacitat. Els afectats també fan les mateixes reivindicacions. El proper octubre se celebrarà el tercer Diumenge Inclusiu, aquest cop a l’Arc de Triomf.