L’Espanyol, després de guanyar el derbi contra l’Europa, torna a ser líder de la Primera Federació. En espera del que faci el Deportivo en la visita al camp del Cacereño d’aquesta jornada 7, les blanc-i-blaves tenen un puntet més que les gallegues i dormen líders. I és un lideratge provisional molt lluitat perquè les blanc-i-blaves han hagut de suar moltíssim per superar el sempre combatiu Europa (2-1). Les jugadores gracienques han plantejat una defensa numantina a la Ciutat Esportiva, s’han avançat en una de les poques ocasions que han tingut, però han acabat claudicant enfront del potencial ofensiu perico. És el quart triomf en quatre partits a casa de l’Espanyol mentre que les gracienques, que són onzenes, encadenen quatre derrotes seguides.

L’Europa castiga un Espanyol poc efectiu

La primera part ha estat de clar color blanc-i-blau, però el resultat ha reflectit tot el contrari (0-1). Després d’uns minuts de tempteig, l’Espanyol ha aconseguit el domini de la possessió i ha creat les primeres ocasions sobre la porteria d’Alba. Com va passar contra el Barça B, la portera gracienca ha fet un partidàs. Chami ha hagut d’esmerçar-se per salvar el primer gol perico sobre la línia de gol quan Lice ho tenia tot de cara per obrir la llauna. La rèplica de l’Europa ha estat més efectiva: al minut 30, Pili Porta ha fet el primer gol del partit traduint en gol una pilota morta dins l’àrea petita després de dues rematades sense èxit d’Alba Ramos i Clara Clemente. El 0-1 ha precedit un setge sobre la porteria visitant: Judit Pablos ha enviat la seva rematada a la fusta, Albeta ha tret sota la línia de gol una rematada de Núria i Chamorro ha pecat de poca punteria en les dues últimes rematades del primer temps.

L’Espanyol capgira el marcador el segon temps

Tot el que no li ha entrat en la primera meitat a l’Espanyol, li ha entrat en la primera acció de la segona meitat. Anita Hernández ha rematat amb contundència una centrada des del córner per fer l’empat a un, que confirmava les millor sensacions del conjunt perico. No ha canviat el guió d’un partit que ha continuat dominant l’Espanyol. Alba ha hagut d’aparèixer sota els pals de la porteria de l’Europa en més d’una ocasió però, al minut 81, no ha pogut fer res per evitar la diana del triomf local. Un xut des de fora l’àrea de la jugador del filial Aina, que havia entrat uns segons abans, s’ha enverinat i ha acabat al fons de la xarxa (2-1). Ha estat la sentència per un Europa que ha venut la seva pell molt cara enfront d’un Espanyol que s’ha merescut guanyar.