Espanyol Cartagena Wu Lei
@FCCartagena_efs

El campionat haurà d’esperar. L’Espanyol ha perdut amb el Cartagena (0-2) i els blanc-i-blaus no podran guanyar la Lliga aquesta jornada. Un mal menor després d’aconseguir l’ascens al camp del Saragossa. Els periquitos van fer una celebració ben grossa i merescuda per part dels jugadors i els aficionats. Amb la panxa plena sempre costa més tenir fam i Vicente Moreno, tot i sacsejar l’alineació per assegurar que alguns dels menys habituals demostressin el que són capaços de fer, ha acabat empipat amb els jugadors. No gaire amb Fran Mérida, qui, lesionat a l’espatlla abans del minut 20 de partit, ha hagut de ser substituït.

El Cartagena no els ho ha posat gens fàcil. Els murcians, que es juguen la permanència, han colpejat primer amb un gol evitable en el qual Wu Lei i Oier no s’han acabat d’entendre i Delmás ha aprofitat per fer el 0 a 1. El porter periquito sí que ha estat encertat en una rematada de Forniés que anava dins. Amb el segon ensurt, l’Espanyol ha fet una passa endavant i Darder ha tingut l’empat a l’afegit amb una fuetada espectacular que ha topat amb el pal i ha fet tremolar la porteria.

Espanyol Cartagena Darder
@RCDEspanyol

El guió no ha variat a la represa i el Cartagena ha ampliat diferències al minut 51. Rubén Castro ha estat objecte d’un penal que ell mateix ha transformat a l’estil Panenka. Una galleda d’aigua freda per a l’Espanyol, que ha vist com guanyar la Lliga aquesta jornada cada cop era més complicat. Conscient, Vicente Moreno ha mogut la banqueta i ha donat entrada a Puado i Melendo. El resultat ha estat un déjà-vu. Com a la primera meitat, els periquitos han respost al gol amb un xut a la fusta que ha fet tremolar la porteria. Aquest cop, a més a més, el xut de Dimata al travesser estava precedit d’una aturada espectacular de Marc Martínez a rematada de Cabrera. Encara quedava molt partit per endavant, però el temps s’ha consumit sense cap ocasió barcelonina clara. El més destacat dels últims minuts ha estat el pentinat del Monito Vargas amb els colors blanc-i-blaus.