Esapanya Canadà Mundial bàsquet 2023

La selecció espanyola de bàsquet ha quedat eliminada del Mundial i no podrà reeditar el campionat que va aconseguir ara fa quatre anys a la Xina. El Canadà, un dels equips favorits per guanyar el Mundial, s’ha imposat per un ajustat 85 a 88. El partit era a cara o creu perquè qui guanyava passava a quarts i qui perdia, quedava eliminat. Espanya ha deixat escapar un avantatge de 12 punts al començament del tercer quart. L’eliminació significa la pitjor classificació de la selecció espanyola de bàsquet des del 1994.

Willy Hernangómez, estrella a la primera part

Després d’un inici molt igualat, fins als primers 15 minuts, la selecció espanyola ha aconseguit posar-se davant contra un dels equips favorits per aconseguir el triomf final al Mundial. El moment clau ha arribat després de l’empat a 33. Un triple d’Àlex Abrines i una antiesportiva sobre Willy Hernangómez ha permès que els espanyols se n’anessin al marcador. El gran dels Hernangómez ha estat l’autèntic protagonista dels de Sergio Scariolo durant la primera meitat. El jugador blaugrana ha fet 18 punts els primers 20 minuts de joc. Al descans s’ha arribat amb 10 d’avantatge, 48 a 38.

El Canadà reacciona, Espanya també

El Canadà ha aconseguit reaccionar ràpidament amb un molt bon començament de quart, fet que ha igualat l’enfrontament. Algunes decisions arbitrals han descentrat la selecció espanyola i els 10 punts d’avantatge han desaparegut (52-52). Però quan semblava que els canadencs podien controlar el ritme del partit, han aparegut els joves de la selecció espanyola com Santi Aldama, Alberto Díaz i Usman Garubo, juntament amb la veterania de Rudy Fernández i l’aportació del nou jugador del Barça Darío Brizuela. La reacció ha permès que els de Sergio Scariolo se n’anessin de 12 punts, 73 a 61, al final del tercer quart.

Un final molt igualat

Faltaven 10 minuts per acabar, tot un món en bàsquet, sobretot davant una selecció amb tant de talent com la canadenca. De fet, el quart ha començat amb un parcial de 0 a 8 per als homes que dirigeix Jordi Fernández. Espanya ha reaccionat i s’ha avançat set punts, 78 a 71, però el Canadà ha tornat empatar quan faltava un minut per acabar el matx i s’ha avançat 80 a 84 quan només faltaven 21 segons per acabar el matx. Espanya ha tingut molt a prop igualar el matx, gràcies a un triple de Santi Aldama, però finalment ha caigut per 85 a 88.