L'any que ve Barcelona serà el centre mundial del món de la vela. El 31 de desembre sortirà de la ciutat la 3a edició de la Barcelona World Race, la volta al món sense escales ni assistències i amb dos tripulants. La principal novetat n'afecta el recorregut. Els vaixells no passaran per l'estret de Cook, sinó que superaran Nova Zelanda pel sud. A més, també s'ha oficialitzat la 1a edició de la regata Nova York - Barcelona, que tindrà la sortida l'1 de juny. La competició és sense escales i amb dos tripulants i ha de servir com a entrenament per a la Barcelona World Race.

Una altra novetat de la Barcelona World Race serà la penalització que tindran els vaixells IMOCA en cas d’avaria. Com que es tracta d’una prova sense escales i sense assistències, en cas que hagin de parar (com a molt ho podran fer tres vegades amb un màxim de vuit dies en total) la penalització per aquest motiu serà de 24 hores.

D’altra banda, la New York to Barcelona Race serà la prova inicial d’un nou Campionat del Món IMOCA, que inclourà també amb la Vendé Globe (volta al món en solitari) i la Barcelona World Race. No es descarta que altres proves s’incloguin en el calendari d’aquest nou campionat. La regata Nova York – Barcelona va tenir un precedent fa tres anys quan l’Estrella Damm amb Àlex Pella, Pepe Ribes i Stan Schreyer al capdavant van fer el mateix recorregut, però en aquest cas des de Barcelona, amb un temps de 12 dies, sis hores, tres minuts i 48 segons, que quedarà com el temps a batre.