Sancions àrbitres waterpolo
@ArsenioWaterpolo

La temporada 2022-2023 ha arribat a la seva fi i ho ha fet amb el CN Atlètic-Barceloneta com a campió de la Divisió d’Honor masculina i el CN Sabadell en la femenina. Però també aquesta temporada ens hem fixat en altres líders de les màximes categories del waterpolo espanyol. En aquest cas, en el tècnics i jugadors que han estat més castigats pels àrbitres i, sobretot, pel Comitè de Competició i Disciplina Esportiva de la Reial Federació Espanyola de Natació i el seu jutge únic, Manuel Merino Redondo.

El rànquing dels més castigats del waterpolo

Durant les 22 jornades de la fase regular de les Divisions d’Honor masculina i femenina de waterpolo i els posteriors play-offs per al títol, els àrbitres han mostrat un munt de targetes grogues i vermelles que, en molts casos, han tingut la consegüent sanció econòmica per part de la federació. El jutge únic del Comitè de Competició i Disciplina Esportiva, Manuel Merino Redondo, ha publicat al web de la RFEN totes les sancions que ha imposat als tècnics i jugadors després de les disputes dels partits.

Donant un cop d’ull a les actes, podrem concretar quins han estat els esportistes (tècnics i waterpolistes) que més sancions han rebut. En total han estat 56 (37 en la categoria masculina i 19 en la femenina) les persones sancionades econòmicament o sense poder disputar algun partit. Aquestes sancions han suposat uns ingressos a la RFEN de més de 13.000 euros amb els 8.200 euros en la Divisió d’Honor masculina i 5.300 en la femenina de waterpolo.

El tècnic que ha hagut d’abonar més diners (ell o el seu club) ha estat l’exentrenador del CN Mataró Andrei Iosep. El romanès, que la pròxima temporada serà el màxim responsable del CN Barcelona, ha estat castigat amb 1.200 euros i ha estat dues jornades sancionats. El segon en aquest rànquing és Tato García. L’entrenador del CN Catalunya, que s’ha retirat de les banquetes aquesta temporada, ha estat multat amb 900 euros i dos partits. El tercer lloc és per a l’extècnic del CN Barcelona Víctor González, amb un total de 700 euros i un partit.

Menció a banda mereix el jugador del CN Rubí Teo Soler. El boia va ser castigat amb quatre partits de sanció a la jornada 17 en la partit contra el Tenerife Echeyde per, segons consta en l’acta, “colpejar a la cara un contrari. En acabar el partit va demanar disculpes”.

A la Divisió d’Honor femenina, la primera posició se la reparteixen dos entrenadors: David Palma i Marc Comas. El tècnic del CN Sabadell i el del CN Atlètic-Barceloneta han estat sancionats amb 500 euros cadascun. En el cas de Comas, a més, cal afegir-hi un partit de sanció. La tercera posició als més sancionats se la reparteixen amb 400 euros Gabor Egedi (CN Catalunya), Marian Díaz (CE Mediterrani), Karlos Ligero (CN Rubí), Itziar Pavón (CN Tenerife Echeyde), Xavi Pérez (CN Terrassa), Dani Ballart (CN Mataró), Miguel Ángel González (CDN Boadilla) i Enric Arnella (CN Sabadell).

La classificació dels més sancionats

Divisió d’Honor masculina de waterpolo

nomclubquantitatpartits
1Andrei IosepCN Mataró1.2002
2Tato GarcíaCN Catalunya9002
3Víctor GonzálezCN Barcelona7001
4Dídac CobachoCN Terrassa5001
5Jordi GarcíaCN Mataró5002
6Rui ThiagoCN Rubí5001
7Fermín BennasarCN Tenerife Echeyde4001
8Juan Carlos SanchónCN Sant Andreu3000
9Elvis FatovicCN Atlètic-Barceloneta3000

Divisió d’Honor femenina de waterpolo

nomclubquantitatpartits
1Marc ComasCN Atlètic-Barceloneta5001
2David PalmaCN Sabadell5000
3Marian DíazCE Mediterrani4000
4Gabor EgediCN Catalunya4001
5Dani BallartCN Mataró4000
6Karlos LigeroCN Rubí4001
7Xavi PérezCN Terrassa4001
8Enric ArnellaCN Sabadell4000
9Miguel Ángel GonzálezCDN Boadilla4000
10Itziar PavónCN Tenerife Echeyde4000