"Ja han saltat les dues seleccions al camp, Colòmbia de groc i Alemanya de blanc. Escoltem els himnes nacionals dels dos equips." No és Maracanà, ni és el Brasil. Això sí, és un Mundial. El Mundial de futbol botons que se celebra aquest cap de setmana a Barcelona. 59 seleccions que intentaran endur-se la Copa del Món. ENRIC ALBADALEJO, organitzador del Mundial de futbol botons "És un campionat del món de futbol botons que són de diverses associacions de futbol botons de Catalunya, València, Astúries. També hi ha una persona del Brasil, i fins i tot una de Polònia, que estan disputant un Mundial paral·lelament a la Copa del Món de la FIFA, però amb una modalitat de joc que és el futbol botons, un joc tradicional de Catalunya." A part del Mundial també s'estan fent tallers per iniciar els nens en aquest joc. ENRIC ALBADALEJO, organitzador del Mundial de futbol botons "Com també el que volem és impulsar que aquest joc es conegui més i que els nanos en puguin gaudir. El que fem són tallers gratuïts, que els vàrem fer ahir, avui i demà i que puguin jugar a futbol botons i aprofitar aquestes mateixes taules."

Els participants formen part de diverses associacions de futbol botons de Catalunya, València o Astúries. També hi ha un jugador del Brasil i un altre de Polònia. Es tracta d’un Mundial que se celebra paral·lelament al que organitza la FIFA.

A banda de la competició, els organitzadors també proposen tallers perquè els nens s’iniciïn en aquest joc. Els petits que s’apropin durant el cap de setmana a l’Illa Diagonal podran gaudir d’aquestes activitats de forma gratuïta.