El partit jugat a Doha, Qatar, ha estat la repetició de la EHF Champions League que es va jugar a Colònia el dia 2 de juny. Llavors van ser els alemanys els que van guanyar el títol en guanyar per un gol a la pròrroga, 30 a 29.  Aquesta vegada el Barcelona ha mantingut la calma als darrers minuts i, tot i que l’equip de Duvnjak i de Cañellas s’ha acostat diverses vegades a un gol de distància, el Barça ha controlat les emocions i ha aconseguit guanyar el mundial en la seva primera participació i amb un premi en metàl·lic de 400.000 euros.

Els culers han vestit la samarreta de la senyera, ja que jugaven com a visitants.

Els màxims golejadors de l’equip han estat Victor Tomàs amb 5 gols i Nikola Karabatic i Kiril Lazarov amb 4. El porter Danjel Saric ha tingut una eficàcia del 38% de llançaments aturats.  Un cop el capità Victor Tomàs ha aixecat el trofeu de campions, al pavelló Al Gharafa s’ha pogut escoltar l’himne del Barça.

El FC Barcelona ha guanyat els cinc partits que ha disputat en una competició a la qual van ser convidats a darrera hora per substituir l’Atlètic de Madrid, equip que ha desaparegut aquest estiu i que havia de jugar a Qatar com a defensor del títol aconseguit la temporada passada.

Divendres dia 6 de setembre el Barça disputarà una nova final, en aquest cas la de la Supercopa d’Espanya, a Valladolid, i contra el Naturhouse La Rioja, potser l’únic equip que enguany li pot fer una mica d’ombra al megabarça que entrena Xavi Pascual.