El conjunt entrenat per Josep Guardiola ha superat tots els elements que s’han posat al davant per evitar la victòria. El més evident és el cansament físic i mental dels jugadors, que després d’una primera fase de partit notable, han acabat demanant l’hora. No hi ha ajudat la manca d’efectivitat, ni els pals. Ni tampoc unes decisions arbitrals desencertades. Tot i això, el Barça ha acabat sumant 3 punts que el mantenen a set del Madrid.

Cristian Tello ha estat juntament amb Dos Santos, la sorpresa a l’alineació del Barça. Guardiola volia donar descans a jugadors importants i l’experiment no ha sortit malament. Precisament Tello ha fet el primer gol del partit després d’una assistència de Messi. L’argentí sumava tres partits sense marcar i això li ha generat angoixa. De fet, ha necessitat cinc ocasions clares per fer el gol. Alguns diran que està col·lapsat. Les estadístiques explicaran que ha fet una assistència de gol i un gol.

Després del dos a zero,però, una errada defensiva ha condemnat els blaugrana a patir. A passar-ho certament malament durant l’últim tram de partit. La por ha pesat a les cames i l’equip ha arribat ofegat. A tot això, cal sumar-hi la lesió de Sergio Busquets, que s’ha fet un trau al genoll.