Els trofeus del Mundial de Clubs i la Pilota d’Or no van ser el presagi d’un partit còmode, perquè va ser més difícil del que indica el marcador. El conjunt andalús va ser atrevit i fins i tot va començar el partit amb domini territorial. Tot i això, la diferència entre un bon equip i un equip gran és la capacitat resolutiva davant de porteria. I el Barça, en aquest sentit, és molt gran. Amb dues ocasions en va tenir prou per fer dos gols, de Xavi, que ahir va jugar el partit número 400 en Lliga i de Messi. En totes dues, Alexis va iniciar la jugada. El Betis no va baixar mai els braços i fruit de la insistència va arribar el 2 a 1 de Rubén Castro. Des del mes d’abril, el Barça no rebia un gol en contra a la Lliga i ahir en va rebre dos. Roque Santa Cruz, que havia sortit al descans, va marcar un golàs només començar la segona meitat. Amb el 2 a 2, els verd-i-blancs es van fer enrere i després de l’expulsió de Mario, va arribar el gol de la tranquil·litat blaugrana. Alexis, decisiu ahir, va marcar el 3 a 2. El partit estava encarrilat, però no es va resoldre fins al minut 86 amb un gol de penal que va aconseguir, com no, Leo Messi.