Sense Piqué, ni Puyol, Tito Vilanova ha apostat per situar Adriano a l’eix de la defensa. L’invent ha garratibat les cames dels blaugrana, que no trobaven la manera de desfer les línies defensives d’un Madrid molt còmode. Els blancs s’han avançat amb un gol de Cristiano Ronaldo i, tot seguit, Dani Alves ha demanat el canvi per lesió. El partit s’ha ennegrit per al Barça fins que Messi ha fet un gol de murri aprofitant l’errada monumental de Pepe en un salt de cap.

A la segona part, els blaugrana, més serens, s’han fet amb el control de la situació i novament Messi ha capgirat la truita amb un golàs de falta directa. Però, si a la primera part el Madrid s’ha trobat amb un empat en contra immerescut, a la represa ha estat a la inversa. Cristiano Ronaldo ha fet pujar el 2 a 2 definitiu al marcador.

2 – FC Barcelona: Valdés, Alves (Montoya, mim 27), Mascherano, Adriano, Alba, Busquets, Xavi, Cesc (Alexis, min 61), Pedro, Messi i Iniesta.

2 – Reial Madrid: Iker Casillas, Arbeloa, Pepe, Ramos, Marcelo, Khedira, Xabi Alonso, Di María (Essien, min 87), Özil (Kaka, min 80), Cristiano Ronaldo i Benzema (Higuaín, min 61).

Gols: 0-1, min 23: Cristiano Ronaldo. 1-1, min 30: Messi. 2-1, min 61: Messi. 2-2, min 66: Cristiano Ronaldo.