El derbi ha començat tímid. L’Espanyol aguantava bé les escomeses del Barça però, això sí, sense generar res en atac. Alexia ha estat la primera a provar-ho després d’una gran jugada de Martens, però ha enviat la pilota massa alta. El primer gol ha arribat minut 9, quan una falta evitable ha acabat amb l’1 a 0 de Mapi León. La defensa blaugrana ha estat la més múrria a l’àrea petita i encetat l’electrònic. El guió, però, no ha canviat gens ni mica. Les blanc-i-blaves, conscients de la dificultat de sumar, s’han dedicat a tancar bé les línies. Semblava que un pla perfecte, però entre Martens i Mariajo, que ha pogut fer molt més, el Barça ha ampliat diferències abans del descans. A la represa, i amb un marcador més desfavorable, Joan Bacardit ha arriscat buscant un gol que les fiqués al matx. Lluny d’això, les blaugrana s’han desempallegat bé de la pressió dona a dona i han jugat una segona part amb molt més ritme i ocasions. Martens, que ha tornat a fer un partit per emmarcar, ha estavellat la pilota al travesser. Una doble paret entre Duggan i Vicky Losada ha acabat amb el tercer i, de pas, amb la resistència de les periquites. Les blaugrana encara han tingut temps de fer el quart. Martens ha arrodonit la seva actuació aprofitant una gran passada a l’espai d’Alexia. La victòria deixa el Barça líder empatat amb l’Atlètic de Madrid, i l’Espanyol, fora de les posicions que donen accés a la Copa de la Reina. Les de Joan Bacardit són novenes amb 16 punts.