Dinamo - FC Barcelona (0-2)
@FCBarcelona_cat

El Barça s’ha classificat per als vuitens de final de la Champions després d’imposar-se al Dinamo de Kiev per 0 a 4. Dest, Braithwaite amb dos gols i Griezmann han estat els golejadors blaugrana. Koeman han fet una petita revolució a l’onze inicial amb Alba i Griezmann a la banqueta i Junior Firpo, Braithwaite i Óscar Mingueza, titulars. Aquests canvis han fet que només Ter Stegen hagi estat l’únic jugador titular de l’equip que va guanyar la última Champions, l’any 2015.

Una primera part amb poques ocasions

El Barça ha sortit al camp amb la intenció d’aconseguir un bon resultat que els classifiqués, matemàticament, per als vuitens de final de la Champions. Coutinho, Braithwaite i Junior Firpo n’han tingut alguna ocasió aïllada. També les han tingut els jugadors del Dinamo. Però ni blaugrana, ni ucraïnesos han estat encertats de cara a porteria. La més clara ha estat per al Dinamo just abans del descans, però Ter Stegen ha rebutjat el xut de Carlos Pena.

Braithwaite, jugador FC Barcelona

El Dinamo baixa a la segona part

Després del descans, l’equip de Koeman ha patit en els primers instants de la segona part. Però al minut 53, Dest ha entrat dins l’àrea recollint un pilota que controlava Braithwaite, i ha marcat el primer gol dels blaugrana. Ha estat el debut golejador del nord-americà amb la samarreta del Barça. I quatre minuts després ha arribat el segon. Ha estat una jugada d’estratègia. Coutinho ha llençat un córner, Mingueza l’ha pentinada cap enrere i Braithwaite ha posat el peu per fer el 0 a 2.

Amb el marcador a favor, Koeman ha donat descans a Lenglet, Coutinho y Pjanic i ha fet jugar Jordi Alba, Riqui Puig i Griezmann. Amb els canvis, l’equip no s’ha descomposat i Braitwaite ha fet el 0 a 3 ha transformant un penal que li han fet a ell mateix. Després del gol, una altra debut. Matheus Fernándes ha jugat els seus primers minuts com a blaugrana després d’arribar al gener del 2020 al club i marxar cedit al Valladolid. També ho ha fet Konrad amb el primer equip, mentre que Riqui Puig ho ha fet a la Champions. La golejada blaugrana l’ha tancada Antonie Griezmann, protagonista abans del partit, amb el 0 a 4 definitiu.