ENRIC BERTRÁN, president de la Federació Catalana de Natació "Doncs és el primer partit de la història de la selecció catalana femenina de la història. S'ha fet algun altre partit amb algunes seleccions regionals, però des d'un punt de vista oficial estatal amb una selecció estatal aquest és el primer partit. És un primer partit a més que és una repetició pràcticament dels quarts de finals dels Jocs Olímpics de Londes, on es va aconseguir la primera medalla de la història del nostre waterpolo femení. Aleshores, jo crec que la fita és importantíssima, jo crec que els alicients són tots, i a més estic orgullós de dir que la majoria de les representants que van estar en aquell partit ja històric de la selecció estatal la majoria demà estaran aquí."

El director tècnic de la Federació Catalana, Quim Colet, disposa de vuit jugadores que l’estiu passat van penjar-se la medalla d’argent en els Jocs Olímpics de Londres. La convocatòria la formen:

Laura Ester, Jennifer Pareja, Maica Garcia, Matilde Ortiz i Judith Forca, del CN Sabadell; Ana Copado i Ona Meseguer, del CN Sant Andreu; Marta Bach i Roser Tarragó, del CN Mataró; Clara Espar i Laura Vicente, del CE Mediterrani; Beatriz Ortiz, del CN Rubí; Irene González, del CN Sant Feliu; i Raquel Roldán, del CN Terrassa.

Un cop s’acabi aquest partit, a les 20.30 h, el CN Atlètic – Barceloneta jugarà un partit amistós contra l’equip italià Pro Recco. Aquest matx serà una de les desenes d’actes que el club mariner farà per celebrar el centenari de la seva fundació.