Driss Lakhouaja és un atleta d’origen magrebí establert a Catalunya, guanyador de moltes altres curses a la ciutat. La de la Mercè, però, només l’havia guanyada fins ara una vegada, l’any 2007. El 2009 i el 2012 va quedar segon. Avui ha reconegut que no pensava córrer aquest any, “però em trucar el director de la carrera, Ricard Llorensa, i em va demanar que ho fes. Vaig pensar que m’aniria bé córrer una carrera curta i no he fallat”, ha dit.

Hasna Bahom, també barcelonina d’origen marroquí, és el cinquè cop que fa el millor temps entre les corredores femenines de la Cursa de la Mercè. Tanmateix, avui no estava del tot satisfeta amb els 36 minuts i 58 segons que ha necessitat per arribar a la meta. “Estem a principi de temporada i és normal que no hagi fet una bona marca. A més, me n’he anat en solitari des de la sortida i això també es nota”, ha dit.

Seguint amb la tònica de les darreres convocatòries, enguany també ha augmentat la participació femenina a la Cursa de la Mercè, fins arribar al 31%.

La prova atlètica de la Festa Major de Barcelona és també una de les més solidàries, ja que els cinc euros que es paguen per cada inscripció es destinen íntegrament a diverses entitats de socials i als seus projectes.