L'ambient d'aquest matí al metro ja deixava entreveure que la d'El Corte Inglés és la cursa més popular. La majoria ha baixat a plaça de Catalunya i el metro ha quedat gairebé buit. La massa de participants es feia palesa a l'estació i, en sortir, corredors professionals i ciutadans engrescats comencen a preparar-se. La Puri l'ha fet en cadira de rodes amb un grup. L'hora de la veritat ha arribat al carrer d'Aragó. Alguns, començaven a caminar i d'altres seguien bé la marxa, fins i tot, hi ha qui ho feia amb xanques i amb disfressa. Una cursa oberta també a reivindicacions, com la de la comunitat veneçolana, que ha denunciat la violència que es va viure al seu país el 12 de febrer. A partir de dos quarts d'onze, han començat a arribar tots els corredors. Entre ells, la Porca de Sant Antoni, que l'ha feta amb una hora i mitja. Per aquesta meta hi han passat 73.426 corredors, una xifra que converteix la cursa d'enguany en la sisena en nombre de participants. La primera de la llista fins ara l'any 1994, amb gairebé 110 mil corredors.

Les inscripcions es van tancar dijous al web amb 62.000 persones inscrites, però fins ahir a les 21.30 h encara s’hi podia apuntar gent als centres d’El Corte Inglés i Hipercor. És evident que, com cada any, hi ha hagut inscripcions fins a l’últim moment.

Entre els milers de persones que aquest matí corrien pel centre de la ciutat hi havia famosos com el periodista Albert Om o el cuiner Nandu Jubany, i esportistes de primer nivell com el futbolista Gerard López, la waterpolista Laura Ester, el tennista Marcel Granollers i la nedadora Ona Carbonell.

La majoria de participants s’han pres la cursa com una jornada festiva amb família, amics i fins i tot mascotes. El bon temps ha permès que els corredors hagin gaudit d’una bona estona d’esport i ambient de lleure. Hi hem vist moltes persones de tots els barris de Barcelona, però també vinguts de diversos llocs de Catalunya com ara Igualada, Manresa o el Maresme.

La Cursa El Corte Inglés és la carrera atlètica urbana més multitudinària d’Europa i una de les més antigues del calendari internacional. La més gran de totes, segons la llista oficial de Running USA, és la carrera australiana Sun-Herald City 2 Surf (14 km), que aquest 2014 se celebrarà el 10 d’agost. La Cursa El Corte Inglés és una de les poques carreres d’aquest estil amb la inscripció totalment gratuïta.

La cursa més popular també té la vessant de prova atlètica de competició. En l’edició d’enguany, hi havia 7.516 corredors que hi participaven duent-hi un xip que els ha permès conèixer amb precisió la seva marca. Abderrahim El Jaafari ha quedat primer seguit pel conegut Mohamed Benhmarka, guanyador de cinc edicions anteriors d’aquesta cursa, però que no ha pogut assolir el repte de convertir-se en el primer corredor a guanyar-ne sis. Jaafari, de 32 anys, s’ha classificat primer amb un temps de 32:38, mentre que Benhmarka ha finalitzat el recorregut només un minut després. En categoria femenina, Hassina Bahom ha estat la primera a arribar a la meta amb un temps de 39 minuts.