Florentino i Laporta segueixen a la Superlliga
@realmadrid

Cop als equips ideòlegs d’organitzar la Superlliga: el Madrid, el Barça i la Juventus. L’advocat general de la Unió Europea ha determinat que no hi ha abús de posició per part de la FIFA i la UEFA de vetar en les seves competicions els clubs participants a la Superlliga.

El Tribunal de Justícia de la Unió Europea ha comunicat: “Les normes de la FIFA i de la UEFA que supediten la creació de qualsevol nova competició a una autorització prèvia són compatibles amb el dret de la Unió en matèria de competència”.

La sentència s’espera pel mes de març

L’opinió de l’advocat assignat al cas, Athanasios Rantos, no és vinculant, però el Tribunal de Justícia de la Unió Europea estima la línia d’aquests dictàmens en aproximadament un 80 % dels casos. La sentència definitiva d’aquest cas, contra la qual no es podrà presentar cap recurs, s’espera cap al mes de març i afectarà tot l’esport europeu.

Un jutjat madrileny havia remés aquest cas al Tribunal de Justícia de la Unió Europea perquè dirimís si l’oposició de la UEFA i la FIFA a la creació de la Superlliga era contrària a la norma europea de competència. Els advocats de la Superlliga veuen problemàtic el doble paper de la UEFA i la FIFA com a regulador i operador econòmic de les competicions que organitzen.