Ha estat, per tant, una primera sessió per resoldre qüestions prèvies de les parts i en què el tribunal ha rebutjat la petició dels Messi de suspendre el judici per vulneració del dret a defensa. L’advocat del crac blaugrana, Enrique Bacigalupo, ha argumentat que en la inspecció realitzada per Hisenda “es va vulnerar el dret a no declarar contra si mateix, un dret que està a la Constitució”.

Bacigalupo ha assegurat que Messi, que està concentrat amb la selecció argentina mentre es recupera d’una lesió, “està molt adolorit però vindrà dijous“. No ha volgut, però, avançar gaire cosa de l’estratègia que seguiran per la defensa. Utilitzant termes futbolístics, si que ha apuntat però que jugaran “al contraatac”.

Pel que fa a l’acusació, l’advocat de l’Estat demana 22 mesos de presó tant per al jugador com per al seu pare per tres delictes contra la hisenda pública. La Fiscalia, en canvi, sol·licita arxivar la causa contra el futbolista, que aquests dies ha declarat no llegir-se els papers que firmava, i demana 18 mesos de presó per al seu pare.

El judici continuarà dimecres amb la declaració de diversos pèrits i testimonis, i dijous hi ha prevista la declaració de Lionel Messi i del seu pare.